Bazaar Kastaar

Let op: het concept Bazaar Kastaar steken we in een nieuw jasje vanaf eind oktober. Vanaf maart 2024 dopen we dit om tot 'Weet wat je eet'. Meer info vind je hier vanaf 11 september 2023.

Waarom heeft een koe vier magen? Loopt er een beer op de boerderij? Legt een bruine kip altijd bruine eitjes? Bestaan er ook gele frambozen? Kun je de vruchtjes van het Krenteboompje opeten? Wat is het verschil tussen groene en witte asperges? Op al deze vragen en nog veel meer krijg je een antwoord tijdens een bezoekje aan onze interactieve tentoonstelling ‘Bazaar Kastaar’.

Kom je met je klas naar Bazaar Kastaar dan kan je kiezen voor verschillende activiteiten of voor een combinatie hiervan:

 • Rondleiding - duur: 1.15 uur
 • Kookworkshop - duur: 1.15 uur
 • Boerderijbezoek - duur: 2 uur

RONDLEIDING

Je kiest uit 3 thema’s:

 1. Zuivel

  Tijdens de rondleiding over zuivel leren we alles over de familie, huisvesting, de verzorging, de voeding en natuurlijk de productie en eindproducten van de koe.

  Voor wie? elke graad van het lager onderwijs

 2. Vlees

  Als je voor vlees kiest, ontdek je de familie, de huisvesting, de verzorging, de voeding en de eindproducten van varkens en van kippen.

  Voor wie? vanaf het 3de leerjaar van het lager onderwijs

 3. Groenten en fruit

  Kies je voor groenten en fruit dan ontdek je de soorten groenten en fruit die in de regio voorkomen. De volledige uitleg van de teelt van asperges, blauwe bessen en champignons.

  Ook de fotosynthese en verschillende manieren om groenten en fruit te verwerken, komen aan bod (vers, diepvries, conserven, ...)

  Voor wie? vanaf 4de leerjaar tot en met 1ste jaar secundair onderwijs

Kostprijs

Kleuteronderwijs

Rondleiding: /

Kookworkshop: 4,50 euro per leerling

Lager onderwijs

Rondleiding: 2,50 euro per leerling

Kookworkshop: 4,50 euro per leerling

Rondleiding + kookles: 5,5 euro per leerling

Secundair onderwijs

Rondleiding: 2,50 euro per leerling

Kookworkshop: 4,50 euro per leerling

Rondleiding + kookles: 5,5 euro per leerling

Boerderijbezoeken

Afhankelijk van de onderwijsvorm en het soort boerderij