Ferm Regio Peer zorgt voor 6 troostplekken in de gemeente Peer

Gepubliceerd op: dinsdag 3 november 2020
Sinds eind oktober vind je in Stad Peer 6 troostplekken. Een troostplek is een stille plek in het groen, dicht bij huis, waar je naartoe kan gaan om even stil te staan, troost te zoeken of tot rust te komen.

Door het coronavirus is het gewone leven stevig door elkaar geschud. Bepaalde activiteiten en samenkomsten in grote groep zijn niet meer mogelijk en we moeten heel wat missen. Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk om met deze situatie om te gaan. Ferm wil dat niet zomaar laten gebeuren. Zij richten ‘PlantTroost’ op waarbij iedereen troost kan vinden en troost kan geven.

PlantTroost

Op elke troostplek worden bloembollen geplant die in het voorjaar bloeien als symbool van verbondenheid, hoop en kracht. Iedereen kan op deze troostplek een bloembol planten want ook planten schenkt troost. Planten is immers bezig zijn met de toekomst. Uit de veerkracht van de kleine bloembollen halen we troost en nieuwe energie. Je vindt op elke troostplek ook een gedicht, dit doet ons even stilstaan bij het verlies en het gemis.

Waar?

Je vindt een troostplek in stadspark de Perre in Peer, op de hoek van de Gijzenstraat en Schansstraat in Kleine-Brogel, aan de Sint-Hubertuskapel in Wijchmaal, op het plein achter Ons Huis in Wauberg, achter de kerk in Linde en aan de Vlasroot in de Vlasrootweg in Grote-Brogel. 

Project

PlantTroost is een project van Ferm met een breed aanbod aan troost voor iedereen. De troostplek is een gezamenlijk initiatief van Ferm en Stad Peer. De Technische Dienst van Stad Peer zorgde voor de inrichting van deze plekken en de plaatselijke Fermafdelingen gaven elke troostplek een eigen invulling.