Gratis atelier voor kinderen in Bokrijk tijdens zomermaanden

Gepubliceerd op: donderdag 1 juli 2021
Ga op vakantie in eigen land en breng deze zomer een bezoek aan Bokrijk. Een kind van je gezin (-12 jaar) kan gratis deelnemen aan een vakmanschapsatelier. Haal je bon af bij Toerisme Peer, Markt 3.

Kerk uit Erpekom volledig gerestaureerd

Wist je dat het kerkje uit Erpekom in Bokrijk staat? De restauratie ervan werd intussen volledig afgerond. In 2018 maakte Bokrijk van de gelegenheid gebruik om de banden met de Perenaren aan te halen en een samenwerking op poten te zetten met de stad. Bokrijk nodigde de inwoners ook uit in het Openluchtmuseum. “Via dergelijke initiatieven wil Bokrijk samen met de inwoners van Peer een hechte community creëren met het erfgoed als bindende factor. We nodigen iedereen uit om zijn of haar erfgoed te komen beleven in het Openluchtmuseum”, legt voorzitter Igor Philtjens uit.

Ga aan de slag als een echte vakman in een van de ateliers

De site rond de Kerk uit Erpekom is intussen volledig heraangelegd, de stellingen zijn verdwenen en de torenspits prijkt weer. Je kan Bokrijk en deze unieke, historische site nu helemaal coronaproof bezoeken met je gezin. Neem ook eens een kijkje bij de andere gebouwen in restauratie én steek zelf de handen uit de mouwen in museumdeel de Kempen. Daar volg je in één van de Atelierschuren een atelier ‘brood bakken’, ‘leder bewerken’, ‘potten draaien’ ….

Gratis bon voor 1 atelier voor 1 kind (-12-jaar)

Vanaf 1 juli kunnen inwoners van Peer bij Toerisme Peer (Markt 3, bus 2) een bon afhalen voor een gratis atelier. Met deze bon geniet één kind (-12 jaar) van je gezin van een gratis atelier tijdens de zomermaanden juli en augustus 2021. Tijdens je bezoek dien je de bon samen met je ticket mee te brengen om in te wisselen in de museumshop. Let wel: omwille van de geldende maatregelen en beperkte capaciteit moet je je bezoek op voorhand reserveren via www.bokrijk.be.

Ontdek Bruegel in Peer en Bokrijk

In het kader van het Bruegeljaar in 2019 werd verder gebouwd op de band tussen Peer en Bokrijk. Maar, ook dit jaar nog kan je zowel in Peer als in Bokrijk Bruegel beleven. Ga op zoek naar de tien verdwenen wezens in de Peerse Sint-Trudokerk (meer info via https://www.peer.be/groteontsnapping) of speel het Bruegelgame met je gezin in Bokrijk!

Voor meer info en een blik achter de schermen kan je steeds terecht op www.bokrijk.be en de socialemediakanalen van Bokrijk.