Uniek belevingsbos en nieuwe hondenlosloopzone voor je viervoeter

Gepubliceerd op: dinsdag 8 november 2022
Stad Peer heeft vandaag twee nieuwe hondenlosloopzones geopend. Blije viervoeters maken namelijk ook deel uit van het Peerse beleidsplan. Het Stadsbestuur koos voor twee bosrijke locaties die vlot bereikbaar en voldoende groot zijn. Met deze uitbreiding zijn er nu drie hondenlosloopzones in Peer.

In de Kwikstraat in Peer-centrum is er een heus belevingsbos van 0,8 hectare gecreëerd met verschillende speelelementen zoals brugjes, verhoogde plateaus, tunnels én hondensnoepjesboomstammen. Deze elementen zijn allemaal vervaardigd met hout afkomstig uit het bos.

In de Waardheidestraat in Grote-Brogel is er een grote hondenlosloopzone van 2,4 hectare in bosrijk gebied aangelegd.

Op beide locaties vind je ook zitbanken, infoborden en een hondenpoepbuis.

Parkeren

Voor het Belevingsbos in de Kwikstraat is de parking voorzien aan de Keitelweg. Je volgt de pijltjes over een afstand van 600m tot aan het bos.

Aan de hondenlosloopzone in de Waardheidestraat parkeer je in de Bedrijfsstraat. Via een bospad van 250m bereik je de omheinde zone.

Samenwerking

Beide gebieden zijn gerealiseerd in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos en de maatwerkbedrijven De Groendoeners uit Hechtel-Eksel en de Posthoorn uit Beringen. De plannen voor het Belevingsbos zijn opgemaakt in samenwerking met hondengedragsdeskundige Kel Bervoets, waarbij snuffelplezier en avontuur centraal staan.