Peer lanceert gratis StadsApp

Gepubliceerd op: maandag 29 juni 2020
De Peer App, de StadsApp van Peer, wordt deze week gelanceerd. Naast vele handige toepassingen, is het vooral een zeer dankbaar lokaal communicatieplatform dat alle Perenaren verbindt met de stadsdiensten, lokale handelaars en verenigingen.

Stad Peer zette het project samen met S-Lim op. Hiermee zetten de twee partijen een nieuwe stap in de uitbouw van de slimme regio Limburg. “De Stad Peer maakt al jaren werk van een ruime mediamix. Naast de intussen klassieke kanalen zoals het Stadsmagazine, nieuwsbrieven, website en sociale media, zetten wij nu ook in op een StadsApp”, vertelt burgemeester Steven Matheï. “Wij speelden al langer met het idee om een app op maat van Peer uit te bouwen. Toen S-Lim het project lanceerde, hebben wij er meteen voor ingetekend. De StadsApp is dan ook een mooie aanvulling in onze communicatiekorf.”

PLATFORM

De StadsApp combineert het beste van verschillende communicatiewerelden. “De app is een echt platform met verschillende toepassingen. Je ontvangt onze nieuwsberichten in een nieuwsoverzicht waar je ook artikels over Peer in bijvoorbeeld Het Belang van Limburg, Internetgazet of Het Laatste Nieuws vindt. Je kan ook heel handig opzoeken wanneer het afval in jouw straat wordt opgehaald. Je krijgt hier zelfs een melding van”, aldus Steven Matheï. “Wij kiezen met de uitrol van de app ook voor samenwerken. Op de eerste plaats met de Peerse handelaars en horeca-uitbaters die zich kunnen registreren op de app en zo hun zaak en hun aanbod kunnen promoten. Verder kunnen ook verenigingen en zorgverstrekkers hun werking en activiteiten kenbaar maken. Gebruikers van de app kunnen zich koppelen met handelaars, verenigingen en zorgverstrekkers die ze zelf verkiezen. Zo blijven ze op de hoogte van hun acties, contactgegevens, openingsuren, assortiment, activiteiten en evenementen.”

MELDINGSKAART

Met de knop ‘meldingskaart’ kan je zaken melden bij de Stad Peer. “Zwerfvuil, kapotte stoeptegels, gevaarlijke situaties? Gewoon even een foto nemen, de locatie bepalen aan de hand van je gps-coördinaten en doorsturen via de app. Op die manier ontvangen wij niet alleen de melding, maar hebben wij meteen zicht op het probleem en de locatie. De StadsApp bevat ook een evenementenkalender waarin de activiteiten in Peer worden verzameld vanuit de Vlaamse UIT-databank. Je kan deze gemakkelijk in je persoonlijke agenda plaatsen.” De StadsApp is ook een netwerkplatform. Scan je vrienden en communiceer via de berichten- of chatfunctie.

WINKELPEERBON

De Stad Peer lanceert begin juli de WinkelPeerbon, de waardebon die kan besteed worden bij handelaars of horecazaken in Peer. Hiermee wordt de koopkracht van de Perenaars verhoogd én de plaatselijke handel en horeca volop ondersteund. “Ook de WinkelPeerbon krijgt een plaatsje in de StadsApp. Onder de knop cadeaubon kan de gebruiker zijn Winkelpeerbonnen scannen en digitaal gebruiken bij de deelnemende handelszaken. Je vindt er trouwens ook een handig overzicht van de deelnemende zaken.“

DOORONTWIKKELINGEN

“Naar de toekomst toe zullen nog tal van nieuwe mogelijke toepassingen ontwikkeld worden voor de StadsApp zoals o.a. het ontvangen van mobiliteitsinformatie of het melden van sluikstorten aan Limburg.net. Op die manier wordt deze StadsApp, die al in meerdere gemeenten gebruikt wordt, dé toegangspoort van de burger tot de slimme gemeente in de slimme regio Limburg”, aldus Raf Drieskens, voorzitter van s-Lim.

Je vindt de Peer App gratis terug in de App Store en Google Playstore. Je downloadt de app op je smartphone of tablet.