Statiegeld, Yes We Can!

Gepubliceerd op: dinsdag 12 januari 2021
Stad Peer doet mee aan de campagne 'Yes We Can' van de Statiegeldalliantie. Samen willen we de Belgische politici aanmoedigen om hun plannen voor statiegeld snel vast te leggen in wetgeving en daarmee statiegeld daadwerkelijk in te voeren.

8 op de 10 Belgen willen dat er statiegeld komt. In 8 Europese landen bestaat statiegeld op blik en plastic flessen al jarenlang. 10 Europese landen beslisten de voorbije vier jaar om statiegeld in te voeren of uit te breiden. Nederland besliste in april 2020 jaar dat er op alle plastic flessen statiegeld zit vanaf 1 juli 2021. 

Natuurlijk kunnen we ook in België statiegeld invoeren! Bij de politici is er veel goede wil om dit ook te doen. Zeker nu zowel de Waalse, de Brusselse, als de federale regering de invoering van statiegeld in hun respectievelijke regeerakkoorden voorzien. Samen met gemeenten, organisaties en bedrijven willen we nu de politici aanmoedigen om door te zetten, en statiegeld snel in wetten en decreten te schrijven. Statiegeld op plastic flessen en blikjes? Yes We Can!