Weet wat je eet

Weet wat je eet - vanaf 1 maart 2024

Wat eet je eigenlijk? En waar komt dat vandaan? Eet je iets gezond? En wie heeft er de tijd en liefde ingestoken dit product te maken? De link tussen bord, product en producent blijft vaak onvoldoende belicht. “Weet wat je eet” neemt je mee van grond tot bord. Zelf op ontdekking gaan, speelse uitdagende games en frisse technologie gaan hier hand in hand.

In de inkomruimte met leuke melkkrukjes maken de kinderen op een groot scherm kennis met een boerenzoon of -dochter, die vertelt over het leven op de boerderij.

In de winkel gaan ze op zoek naar de ingrediënten op hun winkellijstje en gaan ze naar de kassa.

Op de zolder daagt de boerenzoon of -dochter hen uit aan de hand van 6 vragen. Zo ontdekken ze de tentoonstelling op de hooizolder via video, borden en interactieve aanraakschermen. Per graad is er een andere inhoud voor deze tentoonstelling.

In de kookworkshop gaan leerlingen per groepje aan de slag. De ingrediënten die ze kennen uit “Weet wat je eet” zullen gebruikt worden om samen met begeleiders soep, een toast en dessert te maken.

Kom je met je klas naar “Weet wat je eet”, dan kan je kiezen voor verschillende activiteiten of voor een combinatie hiervan:

  • Interactieve tentoonstelling – duur = 1.15 uur
  • Kookworkshop – duur = 1.15 uur
  • Boerderijbezoek – duur= 2 uur

Thema's

Volgende thema's komen aan bod: bodem, landbouw en klimaat, eerlijke prijzen voor de landbouwer, de herkomst van je eten, dierenwelzijn en recyclage in de landbouw.

Boerderijbezoek

Meer info vind je via volgende link.

Voor wie?

'Weet wat je eet' is een concept voor kinderen van de lagere school.

Kostprijs

Tentoonstelling Weet wat je eet

 3 euro per persoon

Kookworkshop

 5 euro per persoon

Combinatie

Tentoonstelling en/of kookles en/of activiteit op Breugelhoeve (maximaal 2 activiteiten)

 6 euro per persoon

Boerderijbezoeken

Afhankelijk van de onderwijsvorm en het soort boerderij

Gratis voor Peerse scholen

Alle scholen van Peer kunnen gratis een bezoek brengen aan de expo ‘Weet wat je eet’, al dan niet in combinatie met maximaal één andere activiteit op Breugelhoeve (kookles/knuffelboerderij/rondleiding in de moestuin).

Meer info